Vruće kupke - opće informacije i upute

 

Vruće kupke - opće informacije i upute


Vruće kupke - opće informacije i upute

Sve naše kupke imaju osigurane rezervne dijelove, tako da se mogu isporučiti u kratkom roku.

Peć ne smije biti naložena bez vode u bačvi i cijevima. Razina vode uvijek mora biti najmanje 5 cm iznad gornje cijevi peći. Vanjski grijač je lakši za korištenje i učinkovitiji od SUB peći, te daje više prostora za kupanje.

Korištenje kupke

Najbolja temperatura vode je do 36 stupnjeva. Zagrijavanje vode traje oko dva sata, ovisno o veličini bačve, temperaturi vode, vanjskoj temperaturi i kvaliteti drva za loženje. Da biste povećali ili zadržali temperaturu vode možete zadržati malu vatru u peći za vrijeme kupanja. Važno je zapamtiti da promjena temperature vode ovisi o loženju, tako da je bolje dodavati polako drvo u peć, da ne bi previše zagrijali vodu. Nakon nekoliko puta naći ćete sami najbolji način.

Najbolju njegu vaše kupke osigurati će te redovitim korištenjem i pranjem. Druga važna stvar je osigurati da zrak cirkulira ispod bačve.

Ne postoji problem s morskom vodom u cijevima, jer peć je proizvedena od brodskog aluminija. Drvena bačva bolje čuva vlagu sa slanom vodom jer slana voda usporava procesa isušivanja.

Napomena!

Sve karakteristike koje smo naznačili uz pojedini artikl su ukupne količine. U stvarnosti potrebne količine vode su manje zbog stvarne težine kupača. Obratite pažnju da imate barem minimalnu količinu vode uvijek u cijevi, bez obzira na to koliko se ljudi kupa. Peć će se oštetiti ako grije bez vode. Voda mora biti u cijevi, a razine vode mora biti 5 cm iznad cijevi.

Transport

Bačve se isporučuju u potpunosti sastavljene, pakirane u karton i plastiku i pričvršćene na drvene palete. Na ovaj način su minimizirane štete u prijevozu. Vi samo morate staviti dimnjak na svoje mjesto i kupka je spreman za prvo korištenje. Na taj način ćete uštedjeti vaše vrijeme i dobiti profesionalno napravljen proizvod.