Vježbanje na podvodno biciklu – Zabava za sve

 

Vježbanje na podvodno biciklu – Zabava za sve


Promotivna cijenaNovoTop proizvod
Vježbanje na podvodno biciklu – Zabava za sve

Vježbanje na bazenskom biciklu zabava je za sve dobne skupine bez obzira na spol, dob ili tjelesnu kondiciju, omogućavaju poboljšanje ukupne tjelesne snage i moći, poboljšavaju cirkulaciju krvi, smanjuju rizik od srčanog udara i doprinose kvaliteti sna.

Aqua Fitness asortiman za vježbe u vodi idealan je za uporabu u fitness, wellness i spa centrima, kao i u medicinskim ustanovama, hotelima i privatnim bazenima. Radi se o fizičkoj aktivnosti koja spaja prednosti klasične vožnje biciklom s pozitivnim djelovanjem vode.

Spajanje aerobika u vodi i Aqua Fitness-a (AQUA SPINNING - AQUA TRAINING) nov je i atraktivan način na koji možete potaknuti korisnike bazena da se odluče na trening u vodi. Voda djeluje tako da se opterećenje prilagođava automatski, ovisno o brzini okretanja pedala. Isto tako, tijekom cijelog treninga voda djeluje na donji dio tijela s učinkom limfne drenaže.

Vožnja bicikla pod vodom mnogo je učinkovitija nego vožnja na suhom jer otpor vode izuzetno blagotvorno djeluje na zglobove koji nisu pod opterećenjem, stoga je ovakav trening iznimno prikladan za starije osobe, ljude s prekomjernom težinom te za rehabilitaciju nakon ozljeda.

Trening

Aqua Fitness trening nikako se ne svodi samo na okretanje pedala. Postoji širok raspon vježbi za individualne i grupne treninge. Učinkovitost treninga moguće je povećati korištenjem bućica jer se podjednako koristi muskulatura gornjeg i donjeg dijela tijela.

Mršavljenje i poboljšanje općeg stanja organizma

Ljudi više ne traže od bazena samo plivanje i opuštanje. Sve više je korisnika koji od posjeta bazenu očekuju aktivnost i maksimalno korištenje svih prednosti boravka u vodi. Vožnja bicikla pod vodom prikladna je za pripadnike svih dobnih skupina te je podjednako privlačna osobama koje žele izgubiti nekoliko kilograma i dovesti tijelo u formu kao i iskusnim sportašima. Trening na AquaFitnessBike-u značajno utječe na smanjenje masnog tkiva, mršavljenje i poboljšava opće stanje organizma, potiče cirkulaciju krvi u površinskom tkivu, što ubrzava uklanjanje toksina iz tijela i veoma je učinkovito oružje u borbi protiv celulita i strija, te donosi brze i dugotrajne rezultate. Bicikl je moguće koristiti i pokraj bazena.

Rehabilitacija

Podvodni bicikli sve se češće koriste i u rehabilitacijske svrhe nakon ozljeda lokomotornog sustava, a pogodan je i osobama koje pate od povišenog krvnog tlaka ili problema s disanjem..

Pogodan i za trudnice

Vježbe u vodi potiču bolju opskrbu kisikom i hranjivim tvarima, povećavaju kapacitet pluća i poboljšavaju cjelokupno stanje organizma uključujući raspoloženje. Specifičan okoliš omogućuje eliminaciju rizika od pada i ozljede tijekom vježbanja.

Nema dobne granice

Aqua Fitness je vježbanje na biciklu ili traci za trčanje u vodenom okruženju, gdje voda povećava otpor a time i intenzitet cijele vježbe. Ispravna razina vode treba dosezati do sredine prsa, što omogućava korištenje i za lošije plivače. Zahvaljujući uzgonu vode, djelomično potopljeno tijelo je lakše, čime se smanjuje opterećenje zglobova i kralježnice. Temperatura vode ima pozitivan učinak na opuštanje mišića čime se smanjuje rizik od ozljeda.

Proizvodi iz asortimana

Svi proizvodi su dobro uravnoteženi pomoću stabilne baze koja osigurava sigurnu uporabu. Ugrađeni kotačići znatno olakšavaju spuštanje i podizanje bicikla iz bazena, kao i premještanje opreme po bazenu, što omogućava brzu transformaciju svakog bazena u terapijski bazen. Jedino ograničenje je dubina bazena jer Aqua Fitness asortiman za vježbanje u vodi pogodan je za bazene od 100 cm do 150 cm dubine.

Pogledajte asortiman proizvoda
  Galerija fotografija - kliknite na sliku za povećanje