Himalajska sol - jedinstven građevinski materijal

 

Himalajska sol - jedinstven građevinski materijal


Himalajska sol - jedinstven građevinski materijal

Sol je važan dio našeg života!

Poseban izgled i narančasto-crvena nijansa obogaćena pozadinskim osvjetljem kreiraju novu dimenziju unutarnjeg uređenja interijera. Himalajska sol dostupna je kao građevinski materijal: cigle, pločice, blokovi, grudice i u granuliranom obliku. Ovaj novi i jedinstveni građevinski materijal može se koristiti za oblaganje zida sa ili bez pozadinske rasvjete, za izgradnju pregradnog zida itd. Preporučuje se za domove, urede i mnoge wellness prostore do 120°C i 40% vlažnosti.

Građevinski materijali kristala himalajske soli pruža čarobnu kombinaciju boje i svjetlosti za wellness, dom ili radno okruženje. Mogu se koristiti za obnavljanje i održavanje prirodne kakvoće zraka i stvaranje ugodne atmosfere opuštanja. Što je sloj soli tanji to je boja svjetlija. Pločice debljine 5 cm idealne su za instalaciju s pozadinskim osvjetljenjem.

Prostorija obložena materijalima kristala himalajske soli oponaša uvjete slanih spilja. Zrak je bez alergena, dišemo mikroelemente kristalne soli i izlažemo tijelo suhom, slanom aerosolu.

U tehničkom smislu mogućnost arhitektonskih rješenja je neograničena.
(slika lijevo: Wellness & Spa Camping Stobreč Split)

Osim estetskih blagodati, građevinski materijali kristala himalajske soli ima i sedativna svojstva. Zahvaljujući ugodnoj svjetlosnoj igri prirodnih boja, kristal himalajske soli ugodno utječe na naše mentalno i emocionalno stanje. Zapravo, himalajska cigla u prostoru podiže nivo negativnih iona što pruža osjećaj kao da smo na plaži, u planinama ili u blizini slapova. Znanstvene studije pokazale su da što je više negativnih iona u zraku, to je naše raspoloženje bolje. Ova potpuno prirodna metoda izravno utječe na poboljšanje općeg stanja cijelog organizma. Prilikom udisanja zraka obogaćenog negativnim ionima, odmah osjećamo blagotvorni učinak na raspoloženje.

  Galerija fotografija - kliknite na sliku za povećanje